Sharif, Lynch: Architecture

  • Black Instagram Icon
 

Double-Up House

Residential

A second story addition, choreographed around one hybrid architectural element comprising a floating asymmetrical gable roof and sky-lit wall, which anchors the addition to the first floor of the existing, historically sensitive bungalow.  

Elevated House

Residential and Landscape

This slender second story addition to a remodeled bungalow is rotated 10 degrees away from the first level creating an elevated roof terrace and new underpass in the existing garden.

silent-house.jpg

Courtyard House

Residential and Landscape

Rather than overbuild and overwhelm the modest scale of the surrounding mid-century garden bungalows, this courtyard house and ADU instead maintains the single-story character of its neighborhood: street-facing facades are almost unchanged, and a new vaulted roof along the primary street unites courtyard, and master bedroom wing with open, living and dining areas.

Silent House

Residential

The addition to and remodel of the remains of this house amounts to a laconic architecture of relative silence and deliberately frank appropriation of and juxtaposition with a vernacular without chatter, or superfluous  gesture.

crags_gif_desaturated.gif

Lookout House

Residential

As its title suggests, this 3-story, rural hillside house is southwardly oriented to the magnificent Malibu mountain viewshed just east of the Pacific Ocean. To set up views from all habitable spaces, all services, and vertical circulation are housed in an inhabited bar along its north edge; and an edge-defining 2-story lightwell animates the heart of the dwelling. The organization of the stoic, rectangular extrusion is gently underlined by horizontal metal cladding on 3 sides, with the view-facing elevation rendered as a planar, subtly indented and quasi-curved surface that creates shade and shadows. The overall mass is precisely chiseled, here and there, to both attenuate bulk and create tangential and peripheral corner views.

 

Iridescent Enfilade

Interior

The office's outward and inward appearances are marked by a sensibility hovering between graphic flatness and tectonic fullness, anticipating the fleeting attention given to architecture by a distracted audience.

A4H Office Building

Commercial

S, L: A joins forces with P-A-T-T-E-R-N-S as Architect of Record for the A4H Office Building. The 74,000 GSF 5-story mixed-use commercial building includes 3,500 GSF of retail space, 7,700 GSF of medical office space, and 23,000 GSF of general office space. The scheme also includes 3.5 levels of underground parking, a 2,000 GSF public park, 6,500 SF of shared terraces and private balconies, and 2,800 GSF of green roof.

 

La Ciudad de Fútbol

Retail and Housing 

La Ciudad de Fútbol is a social condenser: a machine for community building, commerce, living and playing; a precise, yet low-tech kit-of-parts assemblage, with layered and varied speeds of circulation and degrees of privacy in a constant flux of depth.

Cerulean Corridor

Commercial

Amply daylit, spaces and their boundaries are take on an ethereal ambiance drawn from a flowing cerulean mural and rhyming finish palette. The ribboning blue graphics along the corridor are punctuated with translucent panels to create visual communication between zones, subtly establishing simple wayfinding for guests.