Penmar physical model2.Denoiser.png

Slender Slip-in

Residential

As its name implies, Slender Slip-in is a narrow building that slides into a highly constrained space. In this case, it is also the last available one on a multi-building residential site, a mere inch away from the adjacent 1920s bungalow, just under five feet away from a 1990s duplex, and four feet away from the property line and apartment building to the south.

03_edited.jpg

Double-Up House

Residential

A second story addition, choreographed around one hybrid architectural element comprising a floating asymmetrical gable roof and sky-lit wall, which anchors the addition to the first floor of the existing, historically sensitive bungalow.  

DemoDemo_6plex_Render.png

6-Plex

Residential

A micro-scaled, single-lot/six-unit urban-dwelling prototype, 6-Plex comprises two offset, slender parallel bars on either side of a passage with forecourts at the road and alley ends. At ground level, at the heart of the typical 7,500 SF Los Angeles lot, each bar houses a partially covered court, trees, and lightwells. Here, all inhabitants interact daily near their front doors and at the landscape extensions of their living rooms for four of the six units.

opened dollhouse diagram.jpg

Duplex Redux

Residential

A stereotomic reconfiguration of a stacked section establishes new internal, threshold, and external relationships and itineraries. While experiential qualities are amplified, residential density is unchanged. 

model3.png

Courtyard House

Residential and Landscape

Rather than overbuild and overwhelm the modest scale of the surrounding mid-century garden bungalows, this courtyard house and ADU instead maintains the single-story character of its neighborhood: street-facing facades are almost unchanged, and a new vaulted roof along the primary street unites courtyard, and master bedroom wing with open, living and dining areas.

V_int-st-comm-room_a_web_1650.jpg
floordiagram04.jpg

Elevated House

Residential and Landscape

This slender second story addition to a remodeled bungalow is rotated 10 degrees away from the first level creating an elevated roof terrace and new underpass in the existing garden.

silent-house.jpg

Desert Townhomes

Multi-Family Housing and Landscaping
Encompassing two terraces, these 6 adjoining townhouses flank a narrow mews-like Paseo, or walk-street, each having private patios along the edge of public realm.The precise, straightforward and prismatic physique of the buildings and bounded spaces evoke the robust Marfa desert town and industrial vernaculars.

Silent House

Residential

The addition to and remodel of the remains of this house amounts to a laconic architecture of relative silence and deliberately frank appropriation of and juxtaposition with a vernacular without chatter, or superfluous  gesture.

iridescent-interior.jpg
A4H-SE_inverted.jpg
 

Iridescent Enfilade

Interior

The office's outward and inward appearances are marked by a sensibility hovering between graphic flatness and tectonic fullness, anticipating the fleeting attention given to architecture by a distracted audience.

A4H Office Building

Commercial

S, L: A joins forces with P-A-T-T-E-R-N-S as Architect of Record for the A4H Office Building. The 74,000 GSF 5-story mixed-use commercial building includes 3,500 GSF of retail space, 7,700 GSF of medical office space, and 23,000 GSF of general office space. The scheme also includes 3.5 levels of underground parking, a 2,000 GSF public park, 6,500 SF of shared terraces and private balconies, and 2,800 GSF of green roof.

5 -TBP _S7R4516-Pano-Edit-2.jpg

Desert Recharge

Hospitality

This project is an integrative ensemble of treatment buildings and a lively landscape sprinkled with episodic recreational elements rich with promenades and portals defining syncopated grains and cross grains. A near three-acre expansion of an iconic desert hotel's spa facilities, it is a combinatory playground of the constructed and natural worlds. 

la-ciudad-de-futbol_section.jpg

La Ciudad de Fútbol

Retail and Housing 

La Ciudad de Fútbol is a social condenser: a machine for community building, commerce, living and playing; a precise, yet low-tech kit-of-parts assemblage, with layered and varied speeds of circulation and degrees of privacy in a constant flux of depth.

After 01.jpg

Pool House

Residential

The Pool House is a reductive adaptation of an existing garage. It is a transitional space within a rejuvenated, terraced enfilade connecting the once dark, eastern-most interior of the house to the new brick-paved garden and pool at the western-most end of the lot. 

Burnham-flag-view_1650_bnw_1650_edited.j
cerulean-corridor_hallway.png

Cerulean Corridor

Commercial

Amply daylit, spaces and their boundaries are take on an ethereal ambiance drawn from a flowing cerulean mural and rhyming finish palette. The ribboning blue graphics along the corridor are punctuated with translucent panels to create visual communication between zones, subtly establishing simple wayfinding for guests.

Lakeshore Monument

Urban Monument

Our winning entry to the Chicago Architectural Club's Burnham Prize Competition in 2011, which solicited ideas to reimagine and rejuvenate McCormick Place.