VENICE, CA

STATUS: IN CONSTRUCTION

COMPLETION SUMMER 2022

Slender Slip-in

As its name implies, Slender Slip-in is a narrow building that slides into a highly constrained space. In this case, it is also the last available one on a multi-building residential site, a mere inch away from the adjacent 1920s bungalow, just under five feet away from a 1990s duplex, and four feet away from the property line and apartment building to the south.

Team:

Todd Lynch and Mohamed Sharif with

 Ben Gourley

and

Morgane Copp 

Chieh-Ting Chuang 

Arthur Dos Santos

Nicholas Miller 

Xiuwen Qi

Sunay Rajbandhari

Penmar physical model2.Denoiser.png
Penmar physical model.Denoiser.png

A 2-story/1,200 SF/13'-0" wide x 57'-0" long building, it carefully tiptoes in its zone to preserve a courtyard swimming pool and two alley-facing parking spaces. At ground level, the compact footprint comprises a bedroom, en-suite bathroom, and a study. In a sense, it is a micro-unit in and of itself. Linearly arranged on the first floor are the living room, galley kitchen, and bathroom with en-suite bathroom so that the living room overlooks the immediate courtyard and the mountains to the north. Above is a stepped roof deck from where inhabitants enjoy near and distant views and the ocean breeze.

Clad in vertical corrugated metal and obeying stringent fire separation requirements, the relatively expressionless building is at once austere and luxurious. Aluminum frame windows and skylights are strategically situated to maximize light, cross-ventilation, and signal a sense of spacious continuity from one narrow zone to the next.

PENMAR DRAWINGS_White background.png
Interior unfold-01.png
Exterior unfold-01.png
section persp-02.png